Detaliczna wartość nieprzetworzonego mięsa
pochodzącego z jednego tucznika
Wrzesień 2015
Żywiec |
|
Waga (kg) |
110,00 |
Cena (zł) |
4,04 |
Wartość (zł) |
444,40 |
|
|
Półtusze |
|
Wybicie |
80,00% |
Waga półtusz |
88,00 |
Ubytek na schłodzenie |
2,00% |
Waga po schłodzeniu (100%) |
86,24 |
|
|
Mięso |
|
Waga |
86,23 |
Średnia cena |
10,23 |
Wartość |
882,31 |
Przyrost wartości zł |
437,91 zł |
Przyrost wartości % |
98,54% |
|
|
Asortyment |
% |
Waga |
Cena |
Wartość |
(kg) |
(zł) |
(zł) |
Karkówka |
7,1 |
0,37 |
12,78 |
4,73 |
Schab |
12,1 |
0,63 |
14,30 |
9,01 |
Szynka z
golonką |
22,0 |
1,14 |
11,88 |
13,54 |
Biodrówka |
1,7 |
0,09 |
10,98 |
0,99 |
Łopatka
bez golonki |
14,3 |
0,74 |
10,80 |
7,99 |
Golonka
przednia |
1,8 |
0,09 |
9,48 |
0,85 |
Podgardle |
2,6 |
0,14 |
6,25 |
0,88 |
Pachwina |
3,1 |
0,16 |
7,13 |
1,14 |
Nogi
przednie |
1,1 |
0,06 |
2,02 |
0,12 |
Nogi
tylne |
1,8 |
0,09 |
2,13 |
0,19 |
Głowa |
5,2 |
0,27 |
2,64 |
0,71 |
Ogon |
0,3 |
0,02 |
3,62 |
0,07 |
Słonina |
4,8 |
0,25 |
4,35 |
1,09 |
Tłuszcz
drobny |
0,1 |
0,01 |
2,62 |
0,03 |
Mięso kl.
II |
3,4 |
0,18 |
9,17 |
1,65 |
Mięso kl.
IV |
0,2 |
0,01 |
5,52 |
0,06 |
Żeberka |
2,1 |
0,11 |
11,91 |
1,31 |
Boczek z
kością |
8,7 |
0,45 |
10,27 |
4,62 |
Boczek
bez kości |
6,2 |
0,32 |
12,33 |
3,94 |
Żeberka,
kości |
1,4 |
0,07 |
3,20 |
0,22 |
Razem |
100,0 |
5,20 |
10,22 |
53,15 |
|
|
|
|
|
Procentowy udział mięsa w półtuszy wg Instytu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego